Open Monumentendag Brielle
zaterdag 9 september 2023

Bij de Open Monumentendag op zaterdag  9 september 2023 is in Brielle veel te beleven. 

Ook de Sjoel is geopend.  U kunt er naar binnen voor een korte bezichtiging of een mooie voorstelling bezoeken. Voor meer informatie kunt  u kijken op www.kunstencultuurvoorne.nl

Voor een rondleiding door een van onze vrijwilligers bent u iedere woensdagmidddag van harte welkom tijdens de vrije inloop. Zij kunnen u meer vertellen over de geschiedenis van dit monument en wijzen op bijzondere details. Open van 14:00 – 16:30 uur. U bent van harte welkom.

VRIJE INLOOP

IEDERE WOENSDAGMIDDAG VAN
14.00 UUR TOT 16.30 UUR

 

De voormalige synagoge aan de Turfkade 16 te Brielle is jaarlijks van april tot en met september gratis geopend voor bezoekers. De opening is telkens op woensdagmiddag van 14.00 – 16.30 uur. 

 

                                      LOOP EENS BINNEN

Wij, de vrijwilligers, ontvangen u gaarne en vertellen u over de geschiedenis van het pand en wijzen u op bijzondere details. Daarnaast tonen wij u Joodse objecten en vertellen daarover.

 

Daarnaast heeft de Sjoel een kleine collectie voorwerpen, welke in de 2e Wereldoorlog aan niet-Joodse kennissen in bewaring zijn gegeven en nu de eigenaren niet teruggekeerd zijn aan de Sjoel zijn geschonken met het doel deze voorwerpen met respect te bewaren. Deze collectie bevat o.a. serviezen, sieraden en Sjabbat kandelaars.

 

U bent niet verplicht tot deze rondleiding, alleen maar even rondkijken kan ook of een kortere rondleiding als u dat wilt of een kopje thee met ons drinken, dit alles kan.

Heeft u vragen? Stel ze ons, we beantwoorden deze gaarne.

 

TOT ZIENS OP DE TURFKADE 16 Brielle