HERDENKING JOODSE STREEKGENOTEN

Zondagmiddag 29 oktober om 14.30 uur

 

Op zondagmiddag 29 oktober om 14.30 uur willen we in de Sjoel samenkomen om te denken aan onze 45 Joodse streekgenoten die in dat donkere oorlogsjaar 1942 ons eiland moesten verlaten. De meesten werden naar ver weg gedeporteerd en vermoord. Niemand kwam terug. We noemen hun namen en op de muur ziet u dan een foto. Een naam en een gezicht.  Voor ieder van hen wordt een kaars aangestoken. 

Veel mensen werken mee aan deze herdenking o.a. Leerlingen van CSG Bahûrim, Jan de Leeuw van Weenen – gitaar en  prof. Dr. Fritz Schröder – cello.

Uw aanwezigheid wordt op prijs gesteld. 

 

Steun de Sjoel


Heeft u belangstelling voor prachtig knoop-haakwerk? Misschien zoekt u een persoonlijk fotocadeau voor iemand? De komende maanden maakt Afke Holwerda een cadeau geheel naar uw wens. Zij heeft enkele jaren geleden ook een mooie actie gehouden voor de Stichting Behoud Synagoge Brielle. Ze heeft toen knoopwerken gemaakt en windlichten waarin foto’s werden verwerkt. Daarom zijn wij blij dat Afke op deze manier de Sjoel weer wilt helpen. Door de foto’s krijgt u alvast een indruk wat er mogelijk is. U kunt contact opnemen via afkeholwerda@planet.nl. Geef uw wensen aan en steun met uw aankoop de Sjoel.