VRIJE INLOOP

IEDERE MAANDAGMIDDAG VAN 14.00 UUR TOT 16.30 UUR

de sjoel gezien vanaf de Turfkade

 

 

De voormalige synagoge aan de Turfkade 16 te Brielle is jaarlijks van april tot en met september gratis geopend voor bezoekers. De opening is telkens op maandag middag van 14.00 – 16.30 uur. 

 

                                      LOOP EENS BINNEN

Wij, de vrijwilligers, ontvangen u gaarne en vertellen u over de geschiedenis van het pand en wijzen u op bijzondere details. Daarnaast tonen wij u Joodse objecten en vertellen daarover.

 

Daarnaast heeft de Sjoel een kleine collectie voorwerpen, welke in de 2e Wereldoorlog aan niet-Joodse kennissen in bewaring zijn gegeven en nu de eigenaren niet teruggekeerd zijn aan de Sjoel zijn geschonken met het doel deze voorwerpen met respect te bewaren. Deze collectie bevat o.a. serviezen, sieraden en Sjabbat kandelaars.

 

U bent niet verplicht tot deze rondleiding, alleen maar even rondkijken kan ook of een kortere rondleiding als u dat wilt of een kopje thee met ons drinken, dit alles kan.

Heeft u vragen? Stel ze ons, we beantwoorden deze gaarne.

 

TOT ZIENS OP DE TURFKADE 16

 

ZATERDAG 22 APRIL 2023
OP REIS MET DIETRICH EN PIAF

La Vie en Rose meets Kopf bis Fuß

 

Bijzondere voorstelling in de Sjoel op 22 april 2023, bestel snel uw kaarten!!

Zaterdag 22 april , aanvang 20.00 uur, De Sjoel Brielle

Kaarten à 15.00 euro verkrijgbaar via www.collegiumvocalebriela.nl en via de Nationale Theaterkassa.

 

Dit theatrale concert vertelt het verhaal over de ware maar wonderlijke vriendschap tussen Marlene Dietrich en Edith Piaf. Ooit waren de twee vrouwen boezemvriendinnen, ondanks hun verschillende karakters: Piaf de mateloze, die het leven en de liefde opdronk tot de laatste teug, en Dietrich de bedachtzame, die elke stap van haar carrière en privéleven zorgvuldig plande. Marlene is in de 90 en leeft al jaren als een kluizenaar. Op een avond krijgt ze bezoek van een kleine drukke gedaante uit haar verleden die verhaal komt halen…. 

Humor, nostalgie, feit en fictie vormen een verrassend en spannend geheel. Op Reis met Dietrich en Piaf neemt u mee op een reis naar muziek van vroeger! Naar Berlijn, naar Parijs en naar Amerika.

 

Frédérique Sluyterman van Loo en Marie Louise Nelemans spelen respectievelijk Marlene Dietrich en Edith Piaf. Hans Cassa speelt de mannen in hun leven en begeleidt beide persoonlijkheden op de Frédérique Sluyterman van Loo

 

 

 

de leden van klezmerband Aggenebbisj zitten met hun instrumenten op een grasveldZONDAG 21 MEI 2023
KLEZMERMUZIEK in de Sjoel

 

Op zondag 21 mei 2023  kunt u in de voormalige synagoge (De Sjoel) te Brielle komen genieten van vrolijke en opzwepende klezmermuziek gespeeld door de band Agge Nebbisj.

 

Klezmer werd oorspronkelijk door de Jiddisch sprekende joden in Midden- en Oost Europa gespeeld. De muzikanten speelden vooral op huwelijksfeesten en tijdens andere feestelijke gebeurtenissen. Klezmermuziek is naast de muziek uit de Balkan, Rusland en Oekraïne ook sterk beïnvloed door oriëntaalse zigeunermuziek. Vanaf 1900 kwamen daar het rijke repertoire uit het bloeiende Jiddisch theaterleven en de jazzmuziek bij.

 

De band Agge Nebbisj bestaat al bijna 23 jaar en heeft inmiddels een breed en afwisselend repertoire opgebouwd waarin zang, viool en klarinet centraal staan. Aangevuld met accordeon, gitaar, bas en percussie klinken verschillende klezmerstijlen: van jazzy tot gipsy, van tango tot ladino.

 

Evenementen info

datum:                        zondag 21 mei 2023 

tijd:                             14.00 uur, zaal open 13.00 uur.

locatie:                        voormalige synagoge (de Sjoel) Turfkade 16, Brielle

reserveren:                 is noodzakelijk en kunt u doen via sjoelreservering@kpnmail.nl 

                                   onder vermelding van het aantal personen.

tickets:                        de entree bedraagt € 13, = per persoon, inclusief consumptie en wordt

                                   contant aan de zaal betaald.