Muziek in coronatijd: video van De Blues van Kattenburg

Op 4 en 5 mei – 75 jaar herdenken en vieren – zou de Leo Smit Stichting in de Sjoel een voorstelling verzorgen over componisten die in de Tweede Wereldoorlog vervolgd werden. Door de coronamaatregelen kan dit helaas niet doorgaan. Maar via deze video kunt u toch genieten van de muziek van het ensemble. 

Om u toch iets te kunnen bieden om thuis stil te staan bij de herdenking en viering, heeft de stichting een korte  filmregistratie gemaakt van de voorstelling ‘De Blues van Kattenburg’. De koffer met muziek van Dick Kattenburg komt tot leven in de voorstelling ‘De Blues van Kattenburg’. Ondergedoken ontving hij per koerier lessen van Leo Smit. Ontdek hier de mooiste muziek die u nooit gehoord heeft.

‘Waarom kennen we deze muziek niet?’ Muziek die verboden werd tijdens de Tweede Wereldoorlog werd na 1945 vergeten. De afgelopen 25 jaar gaf de Leo Smit Stichting in honderden concerten deze muziek terug aan het publiek. Gevonden op zolders, in archieven, tuinschuurtjes en bij de vuilnisbak.

Er gaat natuurlijk niets boven de live muziektheatervoorstelling, die meer dan twee keer zo lang duurt met veel meer muziek. Maar we hopen dat u geniet van deze ‘teaser’. 

 

Mededeling m.b.t. het coronavirus

Alle geplande voorstellingen zijn geannuleerd. 

Sluit Menu