Rondleiding in De Sjoel

Tot en met 26 oktober
Iedere maandag van 14.00-16.30 uur.
Zaterdag 12 en zondag 13 september: Open Monumentendagen in De Sjoel

 

In het weekend van 12 en 13 september a.s. zijn er weer de jaarlijkse Open Monumentendagen. Ondanks de corona-openingstijden zal de Sjoel op de Turfkade dan toch ook geopend zijn.

U bent op 12 en 13 september van harte welkom om te komen genieten van de fototentoonstelling “75 jaar bevrijding”. De tentoonstelling loopt door op maandag 14 september. De Sjoel is geopend van 12.00 tot 17.00 uur.

De tentoonstelling toont natuurlijk enkele foto’s van die heuglijke dagen in mei 1945, maar het zwaartepunt ligt op de tijd na 1945: hoe de bewoners van Brielle het gewone leven weer probeerden op te pakken, bedrijven weer gingen draaien en de winkeliers langzaam aan de schappen weer konden vullen. Ook de vakopleidingen voor jongens en meisjes kwamen op gang. De economie krabbelde op en eind jaren 60 en 70 konden de meeste mensen zich weer wat meer luxe permitteren. Het leven lachte hen weer toe. De tentoonstelling in de Sjoel overlapt niet de in dezelfde dagen lopende tentoonstelling in de Catharijnekerk over “75 jaar bevrijding in Brielle”. Ze vullen elkaar aan.

Het team van vrijwilligers van de Sjoel staat klaar om u op deze dagen welkom te heten, maar we leven in de tijd van Corona, en dat betekent dat er enkele maatregelen van kracht zullen zijn:

  • U meldt zich van te voren aan via sjoeltickets@gmail.com;
  • Op de bovengenoemde dagen start er ieder vol uur een tijdslot van 45 minuten. In uw mail geeft u aan wanneer u ons wilt bezoeken;
  • Per tijdslot zijn er maximaal 10 personen mogelijk. Bij elkaar wonende familieleden gelden als 1 persoon. Wij verzoeken u dit bij de aanmelding te vermelden;
  • Het laatste tijdslot start om 16.00 uur;
  • Aanmelden kan van 3 september t/m 12 september a.s.;
  • Is een tijdslot niet vol, dan kunnen passanten worden toegelaten, maar niet langer dan tot het einde van het dan lopende tijdslot; 
  • Voorts geldt bij binnenkomst: een gezondheidstoets, handen ontsmetten en het noteren van uw naam, adres en telefoonnummer;
  • U wordt dringend verzocht een mondkapje te dragen en natuurlijk geldt de Brielse 1,572 meter afstand.

De Sjoel is een uniek monument en dat betekent dat ook de mogelijkheid wordt geboden om, los van de tentoonstelling, met dit monument kennis te maken. Hiervoor geldt telkens een maximum van 4 personen. 

Wij hopen van harte u te mogen begroeten!

We gaan weer voorzichtig beginnen...

27 september: Concert Marit Thus en Joost Verbakel

Het gaat er nu echt van komen….Marit en Joost gaan in de Sjoel hun eerste CD Hearten laten horen. Vanwege Corona wel met een heleboel regeltjes eromheen: handen ontsmetten – 2 concerten om de afstand te kunnen bewaren – naam en adres achterlaten – als bezoeker een tafeltje reserveren en blijven zitten – de drankjes komen naar je toe enz.

Maar het gaat nu eindelijk door….al 34 mensen hebben hun aanwezigheid bevestigd. De vleugel gaat weer klinken.

Nog een paar kaarten beschikbaar voor €10,00 via sjoeltickets@gmail.com.

 

Sluit Menu