Harpconcert zondag 1 december

‘Weg van de harp’ over de legendarische harpiste Rosa Spier (1891-1967)
D
oor Regina Ederveen – harpsolo

Regina laat in dit concertprogramma fragmenten horen uit de aangrijpende maar vaak ook humoristische brieven en dagboeken die door Rosa zelf zijn geschreven. Ze gaan over haar roerige leven, haar ervaringen met de harp en de medemens. Dit alles wordt afgewisseld door prachtige harpsolo’s die Regina laat horen op haar gouden pedaalharp uit 1911.

Foto’s van Rosa Spier zijn opgesteld op het podium van Rosa’s beginjaren, haar gloriejaren en haar laatste jaren als harpiste. Regina Ederveen schreef een uitgebreide biografie over Rosa Spier getiteld ‘Weg van de harp’ (uitgave 2011). Een intiem programma dat een mooi tijdsbeeld laat zien van de mens en musicus Rosa Spier, maar met zeer gevarieerde muziek, van Barok tot Flamenco! En… vol Joodse humor…

Aanvang: 14.30 uur
Adres: De Sjoel, Turfkade 16
Kosten: 12,50 euro
Kaarten zijn te bestellen via sjoeltickets@gmail.com
 

Concert: Liedjes uit 'The Land of Song'

9 november 

Het Brielse duo Jacqueline du Mortier en René Zoutewelle spelen en zingen liedjes uit het land waar ‘alle liedjes vandaan komen’; zaterdagavond 9 november in de Sjoel aan de Turfkade 16 in Brielle. 

Zij spelen en zingen eigen arrangementen van popsongs, Franse musette en onbekende mooie melodieën uit Schotland, Ierland en Scandinavië. Deze worden gespeeld op contrabas, gitaar en verschillende toets-, Ierse- en cajun accordeons. De Ierse Traditionals worden gespeeld op de diatonische accordeon.  

Je kunt dit duo tegenkomen op straat, op het plein, in een huiskamer, in een restaurant en op kleinschalige podia. En nu dus in de Sjoel, met een derde Brielse muzikant: Ruud de Bruin. Hij weet een perfecte harmonie te vinden waardoor zijn inbreng een prachtige toevoeging betekent. Hij is al jaren muzikaal actief in de formatie Gentle Blue en speelt Americana, Bluegrass en Folk.

Kaarten zijn verkrijgbaar bij Boekhandel Hoofdstuk Eén, Nobelstraat 16 en Kantoor & Creatief, Voorstraat 60 in Brielle, of via theLandofSong@outlook.com.
Kosten: € 7,50 p.st.
Aanvang: 20.00 uur.

www.theLandofSong.nl

Expositie Gerard Sikma en Cees van der Elst

Opening: zaterdag 2 november om 15.00 uur
Daarna geopend van 14.00-16.00 uur op 4, 6, 7, 8 en 11 t/m 15 november. 

Gerard Sikma (Brandwijk, 3 juni 1952) heeft altijd getekend. De laatste tien jaar heeft hij verschillende opleidingen gedaan op beeldend gebied. Sinds enkele jaren schildert hij. Afgelopen jaar maakte hij een serie ‘zeegezichten’. De zee heeft vele gezichten. Elke dag is het licht verschillend ten opzichte van de dag ervoor, zelfs een paar minuten kunnen het verschil uitmaken. Het licht verandert vaak in een ogenblik. Dat maakt de zee een geschikt onderwerp voor een schilderij. De zee heeft veel kunstenaars geïnspireerd en zal dat blijven doen. De zee kan bevrijdend zijn, maar ook bedreigend. De zee kan vriendelijk lijken, maar ook boosaardig. 

Cees van der Elst (Maassluis, 43 september 1943) heeft in zijn werkzame periode veel getekend, ook gecombineerd met schilderen, volgde na zijn pensionering veel workshops waaronder de vierjarige opleiding bij SKVR voor verdere creatieve verdieping. Als waarnemer, verdiept zich in het onderwerp, de opgedane indrukken vertaalt hij eerst in snelle schetsjes, waarna een zoektocht start op weg naar het eindresultaat. Cees toont etsen, linosneden, houtsneden, zeefdrukken, pentekeningen en schilderijen. Het onderwerp varieert van landschappen tot schepen met veel constructie elementen en technische details, zowel in grafische technieken enerzijds en Landschappen anderzijds. De veelzijdigheid van het onderwerp is terug te vinden in verschillende technieken, waarbij de voorliefde kenmerkend is voor Cees zijn werk.

 
 
Sluit Menu