Concertreeks 75 Vrijheid in de Sjoel 23 februari, 29 maart en 9 mei

Zondag 23 februari: Leo Smit Ensemble

Het Leo Smit Ensemble verzorgt in heel het land concerten in wisselende samenstelling, al naar gelang de benodigde instrumentatie. Eleonore Pameijer – fluitiste; Irene Maessen – sopraan; Stephan Heber – cello en Tobias Borsboom brengen hun concert “Oorlog en vrede”bestaande uit de verschillende composities met werken van Leo Smit, Dick Kattenburg, Maurice Ravel en  Rosy Wertheim. 

Klik hier voor het gehele programma.   

Aanvang: 14.30 uur
Kaarten a € 22,-te bestelllen via SJOELTICKETS@gmail.com

Zondag 29 maart: Concertlezing ‘Verborgen geschiedenis’ 

Concertlezing “Verborgen geschiedenis , verboden muziek”door Eleonore Pameijer – fluitiste, Marcel Worms – vleugel en Jan Brokken – auteur. 

Eleonora Pameijer en Marcel Worms brengen een aantal composities uit het archief van de Stichting Leo Smit. Auteur Jan Brokken praat de composities aan elkaar en neemt u aan de hand van zijn boek “De vergelding” mee naar collaboratie en verzet in het dorp Rhoon ten tijde van de 2e Wereldoorlog. Klik hier voor het gehele programma.  

 

CD release Marit Thus en Joost Verbakel in de Sjoel

15 maart

Wees niet bang voor het donker,
omdat het licht daar woont.
Er zijn geen sterren 
als het niet donker is.
In je lichte oog zit een donkere cirkel,
want het licht zit in alle dingen
waar het donker zich op richt. 

Erik Blomberg

In de zomer van 2018 kruiste dit gedicht, van origine een psalm, mijn pad. Ik vond het zo’n mooie tekst. Het viel op dat moment samen met hoe ik me voelde in de periode waarin ik de stukken aan het schrijven was. Ik herken mezelf hierin en wil het graag delen met andere mensen, omdat ik denk dat heel veel mensen zich hierin zullen herkennen. 

Het werd de inspiratiebron voor mijn eerste CD.
 
Een bemoediging.
Hearten.

Op 15 maart 2020 speel ik samen met contrabassist Joost Verbakel mijn CD release in de prachtige synagoge van Brielle. Neem binnenkort een kijkje
  op mijn website: www.maritthus.nl

Zondag 15 maart, aanvang 14:30 uur
Kaarten a €10,- te bestellen via SJOELTICKETS@gmail.com

Zaterdag 9 mei: Niki Jacobs en ensemble

 

Met de Liederen van de Mauthausen Cyclus 

Nu het 75 jaar geleden is dat Nederland weer in vrijheid kon leven, leek het Niki Jacobs en haar collega musici een prachtig moment op een voorstelling te maken die niet alleen herdenkt, maar ook bezingt en viert hoe wonderschoon de Jiddische/Joodse cultuur is. 

Klik hier voor het gehele programma.  
Aanvang: 19.30 uur

 

Kaarten reserveren: 

Wilt u er zeker van zijn dat u in de kleine zaal van de Sjoel (max 75 plaatsen) aanwezig kunt zijn bestel dan uw kaarten vroegtijdig via SJOELTICKETS@gmail.com. 

De kaarten kosten €22,- per stuk. Ook is het mogelijke een passe-partout aan te schaffen voor de drie concerten samen voor €55,- Graag in uw mail vermelden voor welke datum u wilt reserveren. 

Parkeren in Brielle: 

De Sjoel ligt aan de Turfkade 16. Als u parkeert bij de Jumbo, net buiten Brielle, loopt u de stad in. U loopt over de brug en slaat direct af naar links. Na 5 minuten lopen loopt u de Sjoel binnen. 

Graag tot ziens. 

Sluit Menu